Relatie

Blijf kalm in je huwelijk

huwelijk

Zelfs in het beste huwelijk wordt wel eens geruzied. Dit is dan ook helemaal niet erg. Het is wel belangrijk om na de ruzie weer te kalmeren. Alleen zo kan je je huwelijk gezond houden. Uit recent onderzoek blijkt dat het vooral belangrijk is dat de vrouw kalmeert.

Lees verder

Haal je geluk uit vriendschap

vriendschap

Een vriendschap biedt vaak plezier, diepgang en voldoening. Vriendschappen zijn belangrijk voor geluk in het leven. Vrienden maken je leven minder eenzaam en een stuk leuker. Het is belangrijk om je vriendschappen veel prioriteit te geven.

Lees verder

Een gelukkige vrouw

gelukkig huwelijk

Volgens het bekende Engels gezegde “a happy wife is a happy life” zorgt een vrouw die gelukkig met haar huwelijk is ervoor dat de man ook gelukkiger met zijn leven is. Het maakt hierbij niet uit hoe de man zijn huwelijk ziet.

Lees verder

Kan liefdesverdriet dodelijk zijn?

Liefdesverdriet

Je relatie loopt stuk, je wordt afgewezen of je partner komt te overlijden. Je hebt liefdesverdriet en hebt te maken met een zogenaamd gebroken hart, wat vooral mentaal  gevolgen heeft. Het kost vaak enige tijd om hier overheen te komen en soms kom je er niet echt overheen. Maar kan een gebroken hart ook echt…

Lees verder

Is het verlaten van zieke partner ‘not done’?

partner verlaten

Zo’n tien jaar terug zou een dergelijke vraag nauwelijks of niet bespreekbaar zijn. Inmiddels is met de verfilming van het boek “Er komt een vrouw bij de dokter” het taboe over het onderwerp doorbroken. Alhoewel heel Nederland viel over het egoïstische gedrag van de hoofdrolspeler, was de film van Reinout Oerlemans alsnog een kaskraker.

Lees verder

Je partner veranderen? Niet doen!

partner veranderen

In een relatie komen vaak irritaties voor. Zo ruimt hij zijn rommel nooit op en staat zij altijd uren voor de spiegel voordat jullie weg kunnen. Vaak denk je de ander te kunnen veranderen. Vergeet dat maar. Dat gaat niet lukken.

Lees verder

Zorgen om relatie slecht voor gezondheid

Ochtendhumeur

Maak jij je zorgen om je relatie? Voel je je onzeker en ben je regelmatig angstig over je relatie? Uit onderzoek is gebleken dat dit slecht voor je gezondheid kan zijn. Het zorgt voor een stijging van stresshormonen en een slechter werkend immuunsysteem. Onderzoek Uit het onderzoek kwam naar voren dat getrouwde stellen die zich…

Lees verder

We hebben elkaar nodig!

Hulpbehoevend afhankelijk

Het geven van advies over relaties heeft diverse fases doorgemaakt. Een aantal jaren geleden richtte alles zich op de valkuilen van afhankelijkheid. Als je afhankelijk van de ander bent voor je zelfvertrouwen, eigenwaarde, veiligheid en geluk, neem je als het ware afstand van jezelf en word je hulpbehoevend en steunzoekend. Deze hulpbehoevendheid zorgt voor vele…

Lees verder

Doorstaat jouw relatie overspel?

partner verlaten

Als je bedrogen bent door je partner komen er allerlei emoties naar boven; boosheid, verdriet maar bovenal is je vertrouwen geschaad. Veel relaties waar sprake is van overspel lopen daarom stuk. Toch is het mogelijk om je relatie te redden.

Lees verder
Pagina