Roken versterkt paniek

Stoppen met roken

Roken kan een paniekaanval versterken. Mensen die een paniekstoornis hebben, hebben versterkte paniekaanvallen als zij geregeld roken. Dit blijkt uit een recent onderzoek.

Regelmatige en onverwachte paniekaanvallen zijn de symptomen van mensen die lijden aan een paniekstoornis. Door herhaaldelijke paniekaanvallen te hebben, worden sommige gebeurtenissen of situaties in de toekomst vermeden. Hierdoor ontstaat angst door de paniekaanval en betekent de stoornis een belemmering in het dagelijks leven.

Verschillende factoren

Er zijn verschillende factoren die voor paniek kunnen zorgen en die een paniekaanval kunnen versterken. Deze factoren zijn onderzocht in een recent onderzoek. Van deze factoren bleek er een belangrijk verband tussen roken en een paniekaanval. Het is niet te zeggen dat roken een paniekaanval kan veroorzaken, maar roken versterkt de paniekaanval wel. Dit kan komen doordat mensen door de angst tijdens een aanval gaan roken.

Behandelmethoden

Er zijn verschillende behandelmethoden voor mensen met een paniekaanval. Zo wordt er vaak gekozen voor cognitieve gedragstherapie. Aan de hand van dit onderzoek komt de aanbeveling naar voren om bij deze behandeling ook een stoppen met roken plan op te nemen. Hierdoor zou de effectiviteit van de behandeling kunnen vergroten.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie