90 procent vrouwen wordt dikker in vaste relatie

3
679

 

Ruim 90 procent van de vrouwen komt flink aan zodra ze een vaste relatie krijgen. Dat blijkt uit een Brits onderzoek.

Het Britse bedrijf LighterLife (dieetadvies) deed onderzoek onder 1.000 vrouwen. Meer dan een derde gaf de schuld van hun gewichtstoename aan de vele gezellige avondjes samen met hun partner.

Het onderzoek toont aan dat een vrouw in de eerste zes maanden van de relatie gemiddeld zeven kilo aankomt. Een kwart van de vrouwen komt minder dan zeven kilo aan en ruim tien procent komt bijna dertien kilo aan.

Eén op de vijf geeft aan dat ze zwaarder worden zodra ze zich comfortabel genoeg voelen bij hun partner en zich geen zorgen meer hoeven te maken over hun figuur. Terwijl één op de tien zegt dat hun gewichtstoename te maken heeft met een groeiend aantal calorierijke etentjes nu ze een partner hebben.

Expert Dr Hilary Jones zegt: ‘Vrouwen hebben 500 minder calorieën nodig dan mannen, maar wanneer maaltijden samen worden bereid is het gemakkelijker om dezelfde porties op te scheppen.

Lees ook:

Afvallen: verschil mannen en vrouwen

Mannen leven gezonder, vrouwen worden dikker

Vrouwen hebben een beter immuunsysteem

3 REACTIES

  1. Mijn vriendin is gelukkig ja ze is dik beiden vinden dit fijn. Toen ik haar leerde kenen woog ze 70 kilo nu ruim 160 kilo.

    We zijn beide verlieft op elkaar en ik vind het heerlijk haar te voeden. Liefde gaat immers door de maag.

    geef toe dat we beter thuishoren in Amerika.

    Lepie

  2. @Lepie: lieve Lepie, ik vind dat Pieter helemaal gelijk heeft. Dit is geen gezonde situatie zo. Je vergroot op deze manier juist de kans je grote liefde vroegtijdig te verliezen. Ik zou je willen aanraden hier hulp voor te zoeken, dit is niet iets waar je zomaar uitkomt. En die hulp kunnen jullie zo te lezen allebei goed gebuiken, jij misschien nog wel meer dan zij. Want als je er goed over nadenkt, vind je het zelf dan wel helemaal ‘gezond’ om haar ‘vet te mesten’? (want dat is wat ik feitelijk lees dat er gaande is). Zoek hulp!!! Ik hoop dat jij en je vriendin nog heel lang mogen genieten van elkaar en wens je veel kracht en sterkte.