Aantal griepgevallen in Nederland verder toegenomen

0
1180

Het aantal griepgevallen is in Nederland verder toegenomen. Nederland ‘griept’ nu volop, volgens de Grote Griepmeting. Dit wordt ook bevestigd door de waarnemingen van de huisartsen. Gisteravond zijn de cijfers bekend geworden van het aantal griepgevallen.

Het aantal griepgevallen is in Nederland verder toegenomen. Nederland ‘griept’ nu volop, volgens de Grote Griepmeting. Dit wordt ook bevestigd door de waarnemingen van de huisartsen.

Gisteravond zijn de cijfers bekend geworden van het aantal griepgevallen dat in de eerste week van januari door de peilstationhuisartsen van het NIVEL werd geregistreerd.

In de eerste week van 2011 werden 87 mensen op de 100.000 inwoners met influenza-achtige ziektebeelden (IAZ) gerapporteerd door de huisartsen van de CMR-peilstations van het NIVEL. Dit is de eerste week dat het aantal griepgevallen boven de epidemische afkapwaarde van 51 per 100.000 inwoners komt. In alle regio’s van het land komt de griep nu voor. Huisartsen zien vooral jongen kinderen tussen de 0 en 4 jaar met IAZ.

De gevonden griepvarianten zijn allemaal opgenomen in het vaccinatieprogramma voor dit seizoen. Nivel verwacht volgende week de griepepidemie af te kunnen kondigen.

Hieronder een aantal voorzorgsmaatregelen om de kans op besmetting met het virus te verkleinen.

1. Houd je hand voor je mond als je niest.
2. Gebruik papieren zakdoekjes.
3. Probeer je mond, neus of ogen niet veel aan te raken.
4. Beweeg voldoende.
5. Eet gezond en gevarieerd, tenminste twee stuks fruit per dag en twee ons groente.
6. Ventileer je woon- en slaapkamer goed. Ook op je werk.
7. Wrijf je handen af en toe in met handalcohol.

Griepvirus te pakken
Heb je de griep te pakken dan is het belangrijkste advies om goed uit te zieken. Neem rust en vergeet niet voldoende te drinken. Het zal ongeveer drie tot vijf dagen duren. Is er daarna nog geen verbetering dan is het verstandig om een bezoek te brengen aan de huisarts.