Aantal mensen met kruidenallergie neemt toe

0
1004

Doordat er steeds vaker kruiden in cosmetica en voedingsmiddelen gebruikt wordt, zullen steeds meer mensen een kruidenallergie ontwikkelen. Dat stellen wetenschappers van de American College of Allergy, Asthma and Immunology in een presentatie tijdens de jaarlijkse wetenschappelijke bijeenkomst.

Volgens de wetenschappers heeft ongeveer 2 tot 3 procent van de bevolking last van een kruidenallergie. Voor mensen met een kruidenallergie is het moeilijk om contact met kruiden te vermijden. In veel parfums wordt bijvoorbeeld vanille verwerkt, en ook in veel soorten make-up zitten kruiden om de geur te verbeteren. Mensen met een kruidenallergie moeten goed op de etiketten van voedingsmiddelen letten

De wetenschappers van het ACAAI schatten dat zo’n 2 procent van de voedselallergieën eigenlijk door een kruidenallergie komt.

Cosmetica

Volgens de wetenschappers zijn er veel mensen met een kruidenallergie die nog niet de goede diagnose hebben gekregen. Dit komt doordat er geen betrouwbare huidtesten of bloedtesten zijn voor allergieën. Vrouwen hebben door het gebruik van cosmetica meer kans op een kruidenallergie dan mannen.

Kaneel en knoflook

Ook geldt dat hoe pittiger het kruid, hoe hoger de kans is op een allergie. Berkenpollen en bijvoet zijn kruiden met de meeste risico.
Kruiden waar vaak een allergie voor wordt ontwikkeld zijn kaneel en knoflook, maar ook zwarte peper en vanille kunnen een allergische reactie opwekken. Mensen die meer met de kruiden te maken hebben, zoals bijvoorbeeld koks, lopen een grotere kans op allergie.

Bron: artikel – Allergist