Acht poetstips om te onthouden

0
2400

Dat het poetsen van je tanden belangrijk is weten we allemaal. Poetsen voorkomt gaatjes en ontstekingen van het tandvlees. Maar kunnen we beter een elektrische tandenborstel gebruiken? En is het beduidend beter om de tanden te spoelen met mondwater? Healthylives geeft antwoord en acht poetstips voor mooie tanden.

Dat het poetsen van je tanden belangrijk is weten we allemaal. Poetsen voorkomt gaatjes en ontstekingen van het tandvlees.

Maar kunnen we beter een elektrische tandenborstel gebruiken? En is het beduidend beter om de tanden te spoelen met mondwater?

Healthylives geeft antwoord en acht poetstips voor mooie tanden.

Uit een onderzoek van Aquafresh blijkt dat Nederlandse jongeren niet graag hun tanden poetsen met een elektrische tandenborstel. Maar liefst 83 procent van de jongeren onder de twintig jaar geeft de voorkeur aan een ouderwetse tandenborstel.

Verschillende onderzoeken tonen aan dat een elektrische tandenborstel wel degelijk beter is dan een ouderwetse borstel. Elektrische tandenborstels zijn bij optimaal gebruik preventiever tegen tandbederf en tandplak wordt beter verwijderd.

Uit hetzelfde onderzoek van Aquafresh blijkt dat mondwater in populariteit sterk is toegenomen. Van de Nederlanders spoelt 15 procent hun tanden met mondwater. Mondwater is een extra middel om bacteriën goed aan te pakken. Met het poetsen van je tanden kun je niet alle tandplak verwijderen. Door het gebruik van mondwater kan het overgebleven tandplak worden verwijderd. Daarnaast zorgt mondwater voor een frisse adem en kunnen klachten als gevoelig tandvlees bestreden worden.

Naast het gebruik van een elektrische tandenborstel en mondwater zijn er nog meer belangrijke tips om je gebit gezond te houden. Wij geven acht belangrijke tips voor een mooi en gezond gebit.

1. Poets je tanden twee keer per dag twee minuten.
2. Breng twee keer per jaar een bezoek aan de tandarts.
3. Poets je tong voor een frisse adem.
4. Een gevarieerde voeding is belangrijk voor een gezond gebit. Beperk het gebruik van suikers.
5. Floss je gebit. Het flosdraad komt op plekken waar de tandenborstel niet bij kan komen.
6. Drink voldoende water.
7. Oefen tijdens het poetsen geen druk uit op de borstel en poets langzaam.
8. Gebruik tandpasta met fluoride.