Actueel inzicht in hooikoorts gevoelige gebieden voor hooikoortspatienten via Allergieradar.nl

0
1015

Goed nieuws voor de 1 miljoen hooikoortspatienten in Nederland. De nieuwe site Allergieradar.nl geeft een actueel overzicht van hooikoortsgevoelige gebieden in Nederland. Deze nieuwe website AllergieRadar maakt gebruik van hooikoortspatiƫnten die doorgeven hoeveel last ze hebben van hooikoorts.

Naast toegang tot algemene informatie krijg je als hooikoortspatient een persoonlijk klachtenprofiel dat je eigen klachten in kaart brengt. Door de dagelijks ingevoerde data te combineren met wetenschappelijke gegevens wil AllergieRadar nauwkeurig kunnen voorspellen waar de problemen zich voor gaan doen en hoe ernstig die worden.

Naast de hooikoortskaart heeft AllergieRadar ook een pollenplanner, die een lange termijn verwachting geeft van de start en duur van het hooikoortsseizoen. Het is de bedoeling dat zowel artsen als patiƫnten via de radar meer grip krijgen op hooikoortsklachten. Ook zorgt de radar voor nieuwe mogelijkheden voor onderzoek naar en communicatie over hooikoorts, aldus het Leids Universitair Centrum.

De site is een initiatief van onder andere de Wageningen Universiteit, het Leids Universitair Centrum en Buienradar.

Last van hooikoorts, neem eens een kijkje op Allergieradar.nl