Afslankfabel: van eten in de avond word je dik

0
633

Nog steeds bestaat onder veel afslankers het misverstand dat je dik wordt van het eten na 20.00 uur ’s avonds. Dit is echter niet waar! Je wordt niet dik van het eten in de avond je wordt dik omdat je totale inname over de hele dag te hoog is. Het is voor je lichaam belangrijker hoeveel er binnen komt dan wanneer dit binnen komt. Je zou dus bij wijze van spreken elke nacht je bed uit kunnen gaan en de koelkast kunnen plunderen als je er maar voor zorgt dat je totale inname over de hele dag niet boven je verbruik uit komt.

Dus zit jij elke avond keihard tegen die knorrende maag te vechten? Niet nodig! Neem gewoon een gezond en verantwoord tussendoortje zodat je de avond zonder problemen door komt. Het is waarschijnlijk zelfs beter voor je gewicht omdat je nu in de ochtend ook minder trek hebt en daardoor minder eet.

Het is dus niet zo dat je aankomt van het eten van een gezonde snack in de avond. Maar mocht je je toch zorgen maken hierover kun je natuurlijk altijd nog een extra wandeling inplannen, heerlijk na het eten even een rondje om en je hebt dat extraatje allang weer verbrandt.