Afvallen? Begin de dag met muesli en perziken

0
713

Een ontbijt met muesli, melk, perziken en yoghurt stimuleert gewichtsverlies. Dat suggereert een nieuw onderzoek. Deskundigen van de Universiteit van Nottingham bestudeerde een groep jonge vrouwen. Deze vrouwen kregen een bepaalde periode een ontbijt met een hoge glycemische index (GI).

Een ontbijt met muesli, melk, perziken en yoghurt stimuleert gewichtsverlies. Dat suggereert een nieuw onderzoek.

Deskundigen van de Universiteit van Nottingham bestudeerde een groep jonge vrouwen. Deze vrouwen kregen een bepaalde periode een ontbijt met een hoge glycemische index (GI). Met de glycemische index wordt de snelheid aangegeven waarmee glucose uit de koolhydraten in het bloed terecht komt. Producten met een hoge GI zorgen voor een snelle stijging van het bloedglucosegehalte gevolgd door een snelle daling. De groep vrouwen begon de dag met ontbijtgranen, melk, wit boord, confituur en frisdrank met suiker.

De periode daarna kregen zij een ontbijt met een lage GI. Dit ontbijt bestond uit muesli, melk, perziken, yoghurt en appelsap. Beide ontbijten bevatten evenveel calorieën, koolhydraten, vetten en proteïne.

Resultaat
Drie uur na het ontbijt wandelden de vrouwen een uur op de loopband. De vrouwen aten wel dezelfde lunch. De wetenschappers ontdekten dat het niveau van glucose in het bloed hoger was na het ontbijt met een hoge GI dan na het ontbijt met een lage GI. Toen de vrouwen begonnen te sporten daalde dit naar een normaal niveau. Bovendien bleek dat de hoeveelheid vet die verbrand werd voor energie twee uur na het ontbijt met een laag GI begon te stijgen.

Een onderzoeker van de Universiteit van Nottingham laat weten: ‘We concludeerden dat de consumptie van een ontbijt met een lage GI de oxidatie van vet verhoogt in zowel rusttoestand als tijdens het sporten.’