Alcoholvrije cocktail met alcoholsmaak

0
797

 

Alcoholvrije cocktails met een echte alcoholsmaak, dat is het nieuwe initiatief van Tv-kok Pierre Wind. De cocktails hebben als doel het alcoholgebruik onder jongeren terug te dringen. Het Trimbos-instituut ontwikkelde samen met Wind de jongerencampagne ‘Pierre kan het shaken’.

In totaal bedacht Wind 14 recepten voor alcoholvrije cocktails. De ‘Happy Drinks’ bestaan onder andere uit: de Kracht (Rock & Roll-drankjes), Sociaal (dranken om gezamenlijk te drinken) en Vreemd (mondsamentrekkende smaaksensaties).

Naast dat de campagne het alcoholgebruik onder jongeren terug wil dringen, zijn de nieuwe cocktails ook een aanvulling op het huidige aanbod van het alcoholvrije assortiment in de horeca. Op dit moment is het aanbod vrij summier en eentonig. De drankjes van Wind moeten daar verandering in brengen.

Het alcoholgebruik onder jongeren is een groot probleem. Drie op de tien 14-jarigen drinken regelmatig vijf glazen per keer. Tot je 24e levensjaar zijn je hersenen nog in ontwikkeling. Alcohol beïnvloed daarom op een zeer negatieve wijze de groei van een kind. Vooral ouders hebben een sterke invloed op het drinkgedrag van hun kinderen. Lees hier een aantal tips om op een goede manier met het alcoholgebruik van je kind om te gaan en ze te overtuigen van de ernstige gevolgen van alcohol.

Nieuwsgierig naar de recepten voor de veertien alcoholvrije cocktails, bekijk ze hier allemaal.