Alligator bloed als antibiotica

antibiotica

Uit recent onderzoek blijkt dat bepaalde stoffen die in alligator bloed zitten, geschikt zouden kunnen zijn als antibiotica. Het bloed van alligators en krokodillen bevat bepaalde afweerstoffen. Huidinfecties en ontstekingen kunnen hiermee behandeld worden.

Antibiotica

In het onderzoek werd bloed van alligators afgetapt en hierin werden verschillende antibacteriële peptiden geïsoleerd. Van een deel van deze stoffen werd een kunstmatige versie gemaakt. Hiermee konden verschillende bacteriën gedood worden, zoals bacteriën die blaasontsteking, voedselvergiftiging en huidinfecties veroorzaken.

Alligators hebben waarschijnlijk een sterke weerstand opgebouwd tegen verschillende infecties. Ze leven bijna nooit in een steriele omgeving, maar lopen ook weinig infecties op bij wonden. De onderzoekers hopen in de toekomst nog meer krokodilachtige te kunnen onderzoeken om zo nog meer infecties te kunnen bestrijden.

Lees 1 reactie

Één reactie

  • Chantal Buslot

    Ik hoop dat de dieren zo veel mogelijk met rust gelaten worden, geen gevangenschap van de dieren.

    Er zijn zoveel plantaardige versies van antibiotica. Waarom dieren gebruiken. Als dieren ziek zijn, hun habitat verliezen, verwaarloosd worden, uitsterven, of wat dan ook, dan steken de meeste mensen hun poot niet uit. Maar als het om hun eigen vel gaat dan maakt men maar ff gebruik van een dier. Dit is puur misbruik, machtsmisbruik, want een dier heeft geen stem.

Geef een reactie