‘Antidepressiva tijdens zwangerschap zorgt voor long- en darmproblemen baby’

2
752
eetstoornissen

 

Het slikken van antidepressiva tijdens de zwangerschap kan leiden tot long- en darmproblemen bij de baby. Ook hebben jonge kinderen van wie de moeder tijdens de zwangerschap antidepressiva gebruikte, in de eerste dagen na de geboorte slaap- en voedingsproblemen. Dat stelt ziekenhuisapotheker Peter Ter Horst van Horst die op 11 januari promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Antidepressiva en zwangerschap

Ter Horst onderzocht het antidepressivum clomipramine. De effecten van antidepressiva op een ongeboren baby zijn nog maar beperkt onderzocht. In Nederland gebruikt ongeveer twee procent van alle zwangere vrouwen antidepressiva.

Ter Horst zette een controleprogramma op met tien zwangere vrouwen, waarbij de moeder en het kind tijdens de zwangerschap en na de geboorte werden gemonitord. Hij ontdekte dat veel kinderen 24 uur na de geboorte ontrekkingsverschijnselen hadden. Het ging om verschijnselen zoals slaap- en voedingsproblemen. Maar ook ernstige verschijnselen zoals hartritmestoornissen, ademhalingsproblemen en epileptische aanvallen zijn beschreven.

Laxeermiddelen

Ook ontdekte Ter Horst dat kinderen van wie de moeders tijdens de zwangerschap antidepressiva gebruikten, 20 tot 40% meer laxeermiddelen nodig hebben in de eerste twee jaar na de geboorte.

Daarnaast gebruiken jonge kinderen meer luchtwegmedicatie. “We zien een duidelijke toename vergeleken met niet aan antidepressiva blootgestelde kinderen, vooral als de moeder in het eerste trimester van de zwangerschap antidepressiva gebruikte. In die periode worden de organen gevormd. Wij denken dat de geneesmiddelen een effect hebben op de longontwikkeling.”

Bron: artikel – Rug.nl

2 REACTIES

 1. Antidepressiva veroorzaakt vit b12 tekort !!
  en vit b12 tekort kun je OOK krijgen door Zwangerschap !!
  en verder door Pijnstilers,Antibiotica,Maagzuurremmers,Bloeddrukverlagers,Narcose, Stress,Maag-en darmstoornissen (wordt niet opgenomen)Cholesterolverlagers, Plasmedicatie,Laxeermiddelen,Overgeven, Diarree, Diabetesmedicatie, anti reumamedicatie

  Depressiviteit is ook weer één van de gevolgen van vit B12 tekort!
  (ruim 30 symptomen, waaronder ook Darm-maag- long- en luchtwegenklachten, hormoon uit balans,stemmingswisselingen,Spier-en gewrichtsklachten,vermoeidheid,….)

  Als de moeder vitaminen vit b12 tekort heeft, dan heeft de baby het ook.

  http://www.vageklachten.ashrama.nl

  -Vitaminen b12.nu

  -Stichting vit b12 tekort”

  beiden met de symptomenlijst, JUISTE meting en JUISTE behandeling en Forum

  van dr Hans Reijnen;
  “Vit b12 tekort, oorzaak van vele chronische klachten”
  van Sally M. Pachalock en Jeffrey M. Stuart;
  “Is het misschien B12 tekort? epidemie van misdiagnoses”

  Anti depressiva versterken ook weer de Depressiviteit

  maar gevolg van dit alles, is ook vaak vitA, D3,E, K Kalium en Magnesium tekort,als gevolg van vele medicatie en Te weinig vet.

  -Kokosolieplein.nl

  -Mary Enig

  _dr Weston A. Price / voeding en gezondheid

  -dr Gert Schuitemaker;
  ” Nieuw licht op vitaminen D en chronische ziekten”
  ‘Het goudenboekje voor de gezondheid”
  “het fitmetvoeding kookboek”

  Wij worden wakker.org / Gezondheid en voeding/ Aspartaam, Fructose/glucose, Cholesterolverlagers, Boter versus margarine,Suiker, Smaakversterkers,

  Het een is het gevolg van het ander,

  Artsen met ervaring op dit gebied’
  dr Auwerda internist ziekenhuis Lelystad
  dr Soeters internist AMC ziekenhuis
  dr Hans Reijnen in Deurne (n-Br)

  2 artsen in Erasmusmc in Rotterdam

  of een Erkende orthomolculaire arts- lijst op Ortho.nl

 2. Mixing Lexapro With Xanax Anxiety And Panic Attacks Can Xanax Be Taken With Lexapro Withdrawal Symptoms Cult Of Xanax order xanax online no rx. Xanax Rehab Centers Withdrawal Symptoms Valium Xanax Paxil Xanax Drug Online No Prescription Xanax Football Gg 249 . What Happens If You Snort Xanax Mixing Acid And Xanax . Xanax Book Zanny Xanax Casey's Xanax To Klonopin Calculator Xanax What Does It Do Generic Name Xanax Does Not Work Vicodin Soma Xanax Ambien