Benzinepomp broedplaats ziektekiemen

0
750

De benzinepomp vormt een goede broedplaats voor ziektekiemen. Een team van hygiënisten heeft de benzinepomp om nummer 1 gezet in de lijst van vuilste alledaagse voorwerpen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse bedrijf Kimberly-Clark Corporation.

Een team van hygiënisten onderzocht honderden oppervlakken van alledaagse voorwerpen in ongeveer zes Amerikaanse steden, waaronder Los Angeles, Philadelphia en Chicago.

Meer vuile voorwerpen

De benzinepomp voert de boventoon in de top vijf vuilste voorwerpen. Op nummer 2 staat de publieke brievenbus, gevolgd door de roltrapleuning en de knopjes van pinautomaten. De parkeermeters sluiten de top 5 af.

De grote hoeveelheid ziektekiemen op benzinepompen en brievenbussen is volgens onderzoeker Kelly Arehart het gevolg van slechte reiniging. ‘Niemand maakt deze voorwerpen ooit schoon.’

Handen wassen

Het enige advies wat onderzoeker Brad Reynolds mensen kan geven is de handen goed en frequent te wassen. Handen wassen is een van de meest effectieve manieren om verspreiding van ziektekiemen tegen te gaan. ‘Ziektekiemen op de handen kunnen maar liefst zeven keer verspreid worden voordat ze van je huid verdwijnen’, aldus Reynolds.