Bodylotion mogelijk alternatief voor anticonceptiepil

1
594

 

Wetenschappers hebben een bodylotion ontwikkeld die mogelijk de anticonceptiepil kan vervangen. Tot nu toe is gebleken dat de crème net zo effectief is als de pil.

Vrouwen hoeven alleen dagelijks een kleine hoeveelheid van de gel op hun armen, benen, schouders of buik te smeren om een zwangerschap te voorkomen.

De crème, genaamd Nestorone Estradial, kan ook geschikt zijn voor andere vrouwen die het vervelend vinden om dagelijks aan de pil te moeten denken. Voor hen is het makkelijker om een kleine hoeveelheid gel te smeren tijdens hun dagelijkse beautyregime.

In tegenstelling tot de pil kan de crème ook gebruikt worden door moeders die borstvoeding geven. De hormonen komen namelijk niet in de moedermelk terecht.

De gel bevat een combinatie van de geslachtshormonen oestrogeen en progesteron, dezelfde stoffen die ook in de meeste anticonceptiepillen voorkomen. Maar de crème bevat een ander type progesteron, namelijk Nestorone. Dit type veroorzaakt minder bijwerkingen. Het wordt snel opgenomen door de huid, zonder dat er iets achter blijft. De hormonen oestrogeen en progesteron komen vrij in het bloed. Hierdoor wordt een zwangerschap voorkomen.

De eerste experimenten bij 18 vrouwen tussen de 20 en 30 jaar gedurende een periode van drie maanden hebben aangetoond dat de crème net zo effectief is als de pil in het voorkomen van een zwangerschap.

1 REACTIE

 1. In mijn beleving zijn de onderzoeksresultaten nihil!
  De gel is leuk bedacht, maar ik voorzie problemen…
  -Vergeten te smeren
  -Overdosering/onderdosering
  -Veiligheid in huishouden met kinderen/huisdieren
  -Word wél opgenomen in het bloed en niet in moedermelk (???)
  -Is er rekening gehouden met verschillende huidtypen?
  -De huid is onze grootste orgaan!
  -Hoe reageren de hormonen in de gel met UV-straling op de huid?
  -enz….