Bosbessen kunnen de bloedsuikerspiegel verlagen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Louisiana State University. In totaal namen 32 mensen deel aan het onderzoek. De deelnemers hadden een te hoge bloedsuikerspiegel, maar de diagnose diabetes was niet bij hun gesteld.
Bosbessen kunnen de bloedsuikerspiegel verlagen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Louisiana State University.
In totaal namen 32 mensen deel aan het onderzoek. De deelnemers hadden een te hoge bloedsuikerspiegel, maar de diagnose diabetes was niet bij hun gesteld. De groep werd voor het onderzoek onderverdeeld in twee groepen. Eén groep kreeg twee keer per dag zes weken lang een drankje gemaakt van bosbessen. De andere groep kreeg een smoothie zonder bosbessen.
Beide groepen mochten gedurende de zes weken geen eten of drinken krijgen waarin druiven of bessen zaten. Ze bewogen hetzelfde en aten evenveel als normaal.
Uit het onderzoek kwam naar voren dat 67 procent van de deelnemers die het drankje met bosbessen dronk merkte dat hun bloedsuikerspiegel verbeterd was, tegenover 41 procent die de placebo dronk.
Het is nog onduidelijk door welke stof in de bosbes mensen gevoeliger voor insuline worden.
Bron: Elsevier
dat is helemaal niet onduidelijk:
dat is de stof myrtille….