Dertigers leven het gezondst

0
756

Dertigers leven het gezondst. Dat blijkt uit een Brits onderzoek onder 2.000 volwassenen. De leeftijdsgroep 30-39 jaar sport het meest en kiest voor een evenwichtige voeding. Een kwart van deze groep liet weten dat het stichten van een gezin de belangrijkste reden voor hen was om gezond te gaan leven.

Dertigers leven het gezondst. Dat blijkt uit een Brits onderzoek onder 2.000 volwassenen. De leeftijdsgroep 30-39 jaar sport het meest en kiest voor een evenwichtige voeding.

Een kwart van deze groep liet weten dat het stichten van een gezin de belangrijkste reden voor hen was om gezond te gaan leven. Opvallend is dat ze op hun 29ste het minst gezond waren. De meeste respondenten gaven aan dat ze op hun 29ste onvoldoende bewogen, veel fastfood consumeerden en alcohol dronken.

Een woordvoerder van Gymp Group zegt: ‘Het lijkt erop dat mensen die dertig worden een ‘wake-up call’ krijgen als het gaat om gezond leven. Als twintiger kun je wegkomen met weinig sporten, tot laat uit gaan en veel junkfood eten. Maar als je de dertig nadert komen de kilo’s er snel aan en wordt het moeilijker om deze er ook weer af te krijgen.’

‘Veel dertigers krijgen een gezin en jonge kinderen vragen veel energie. Het is dan belangrijk om fit te blijven’, aldus de woordvoerder.

Uit de poll blijkt dat één op de vijf respondenten vier of vijf keer per week een lokale sportschool bezoekt. Wanneer men veertig wordt daalt het gezondheidsbesef. Veertigers zijn de zwaarste drinkers. De leeftijsgroep 40-49 jaar drinkt gemiddeld negen glazen alcohol per week.