Dieet verkleint kans op Alzheimer

0
680

Een dieet verkleint de kans op Alzheimer. Dat stellen Amerikaanse onderzoekers vast. Het gaat hierbij om een dieet met weinig vet en een eetpatroon met veel noten, olijfolie, gevogelte en sommige soorten groenten en fruit.

Een dieet verkleint de kans op Alzheimer. Dat stellen Amerikaanse onderzoekers vast. Het gaat hierbij om een dieet met weinig vet en een eetpatroon met veel noten, olijfolie, gevogelte en sommige soorten groenten en fruit.

De wetenschappers onderzochten vier jaar lang het voedingspatroon van 2148 gezonde mensen ouder dan 65 jaar uit New York. Om de 18 maanden beken de onderzoekers of de New Yorkers symptomen van Alzheimer hadden. Gedurende vier jaar ontwikkelden 253 mensen de ziekte.

De deelnemers die veel fruit, groenten, vis, noten en olijfolie aten en weinig rood vlees, orgaanvlees en boter hadden de minste kans op de ziekte van Alzheimer.

Het is onduidelijk welk specifiek voedingsmiddel de kans op de ziekte verkleint, aangezien alle deelnemers tijdens het onderzoek een combinatie van verschillende soorten voedsel aten. Verder onderzoek zal dit moeten uitwijzen.

Bron: Nu.nl