Diepvriesgroenten is vaak gezonder dan verse groenten. Maar alleen wanneer tussen het moment van oogsten en het verpakken en invriezen weinig tijd zit.
Diepvriesgroenten is vaak gezonder dan verse groenten. Maar alleen wanneer tussen het moment van oogsten en het verpakken en invriezen weinig tijd zit.
Eerder meldden wij dat diepvriesgroenten even gezond is als verse groenten. Zo bleek uit een onderzoek van TNS/Nipo dat de helft van de Nederlanders dacht dat diepvriesgroenten minder gezond zijn dan verse groenten.
Onderzoekers van het Britse Institute of Food Research tonen nu aan dat diepvriesgroenten zelfs gezonder is. De verklaring is: de voedingswaarde (tot 45%) van verse groenten kan verloren gaan, doordat de groenten vaak dagenlang onderweg zijn voordat ze op je bord belanden. Vaak zijn er al twee weken voorbij voordat de groenten in de winkel ligt.
Uit het onderzoek blijkt dat broccoli en bloemkool na zestien dagen 25 procent van hun voedingswaarde verliezen. Bonen zijn dan al de helft van hun voedingsstoffen kwijt, tuinerwten vijftien procent en wortelen tien procent. (Bron: Nu.nl)
Overigens is groente uit blik of pot ook prima om te eten. Wel bevatten deze groenten iets minder vitamines dan verse en diepvriesgroenten.
Het is belangrijk om dagelijks twee ons groenten te eten en twee stuks fruit. Groenten bevatten weinig calorieën en veel belangrijke voedingsstoffen.