Driekwart van de jongeren wil duurzaam eten

0
909

 

Driekwart van de jongeren wil duurzaam eten. Ze vinden het een goed idee als het broodje ham in de schoolkantine wordt vervangen door een meer duurzame variant. Dat meldt het Voedingscentrum op haar website. Het liefst willen ze ook dat hun ouders beter letten op dierenwelzijn en milieu bij het boodschappen doen.

Het Voedingscentrum deed onderzoek onder ruim 500 jongeren tussen de 12 tot 18 jaar. Het onderzoek peilde de houding van jongeren ten opzichte van vleesconsumptie en duurzaamheidaspecten van eten.

Uit het onderzoek blijkt dat 73 procent van de jongeren het belangrijk vindt dat het vlees dat ze eten van dieren komt die goed behandeld zijn. Verder vindt 43 procent van de jongeren het belangrijk dat bij de productie van eten rekening is gehouden is met het milieu.

Duurzaam eten

Je ziet steeds vaker eerlijk vervaardigde producten in de supermarkt. Nederland is aan het verduurzamen, want we hechten steeds meer waarde aan het milieu. Dat is niet het enige want we willen niet dat ons eten te maken heeft gehad met kinderarbeid en dat de boeren afgeperst worden door exporteurs. Of dat arbeiders onveilige werkomstandigheden hebben.

Dit is slechts een greep uit de berg van problemen die bij voedselproductie komt kijken. Lees hier de tips over hoe je duurzaam kun afvallen.