Dure shampoo niet veel beter dan goedkope

0
1754

 

Een dure shampoo is niet veel beter dan een goedkope shampoo. Dat laat de Britse krant Dailymail weten.

Of je nu drie euro of vijfendertig euro betaalt, de verbijsterende waarheid is dat alle ingrediënten vrijwel precies hetzelfde zijn. Volgens de krant is 90 tot 95 procent van de ingrediënten in shampoos identiek.

Beautydeskundige Paula Begoun zegt: ‘Er is absoluut geen verschil tussen dure shampoos en goedkope. Alle ingrediënten zijn hetzelfde, ongeacht het product. Er zijn verschillende soorten ingrediënten, maar de notie dat dure shampoos dure ingrediënten bevatten is verkeerd.’

De ingrediëntenlijst voor shampoos ziet er nagenoeg identiek uit. Ook wanneer je goedkope merken vergelijkt met exclusieve merken die je kapper adviseert.

John Hamilton van Essentially Yours laat aan Dailymail weten: ‘De meeste ingrediënten zijn overbodig. Ze maken de shampoo dikker en zorgen ervoor dat het haar zachter aanvoelt, zonder enig effect voor het haar. Sommige ingrediënten zorgen voor veel schuim. Dat geeft een bevredigend gevoel, maar is technisch overbodig.

Daily Mail vergeleek de shampoos L’Oréal Professionel Vitamino Color Shampoo en Elvive Colour Protect shampoo met elkaar. De eerste shampoo kost ongeveer 34 dollar per liter en de tweede shampoo 9,60 dollar per liter. Vijf van zes belangrijkste ingrediënten bleken identiek te zijn.

Als dit het geval is, waarom lopen de prijzen dan zo uiteen? Chris Flower of the Cosmetic Toiletry and Perfumery Association : ‘Het gaat niet alleen om de kwaliteit van een product, maar ook om de shopervaring. Een duurdere shampoo maakt de bevrediging van de aankoop groter. Het gaat er uiteindelijk om hoeveel geld je voor een shampoo over hebt.’