Een magnum is geen pakje boter

0
1051

 

Iedereen heeft het wel een keer gehoord: een magnum bevat evenveel calorieën als een pakje boter. Dat dit niet klopt staat vast.

Je kunt een magnum eerder vergelijken met twee boterhammen met kaas. Maar wanneer je ook een bosvruchtensorbetijsje lust is dat wellicht een betere optie. Hier kun je 400 ml van eten om ook 280 calorieën binnen te krijgen.

Het is appels met peren vergelijken want de smaak van een Magnum is van een heel ander kaliber als de smaak van bosvruchtensorbetijs. Laat staan van boterhammen met kaas. Maar dat maakt het niet minder leuk om te weten.

Een Magnum is een echte verwenner en af en toe moet hij best kunnen. Je kan hem in principe elke dag eten als je de rest van de dag voor magere producten kiest. Als je elke dag een Magnum eet wordt hij wel minder speciaal.

Kies ook eens voor het bosvruchtensorbetijs of een ander soort sorbetijs op basis van vruchten. Dit is nog best een slank tussendoortje. Per 100 gram zitten daar maar 70 calorieën in. Geniet van het mooie weer. En koel af met een lekker ijsje.

Dit artikel is afkomstig van de redactie van Valtaf.nl.