Een op vijf medewerkers slaat lunch over

0
693

 

Meer dan een kwart van alle Nederlanders gaat zonder ontbijt de deur uit. Dat
blijkt uit eerder onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction. De reden dat mensen
niet ontbijten is haast en omdat men nog geen trek heeft en weer een ander
denkt dat het overslaan van het ontbijt ervoor kan zorgen dat je afvalt. Nu
blijkt dat ruim een op de vijf werknemers ook minimaal één keer per week de
lunch overslaat. Dit is een ongezonde trend.

Tien procent laat de lunch zelfs
enkele keren per week staan en 3 procent luncht nooit. Dit blijkt uit onderzoek
van Eurest. Opvallend resultaat is dat mannen relatief vaker hun lunch
overslaan. Gemiddeld slaat 19 procent van de vrouwen de lunch één keer of vaker
per week over. Vijfentwintig procent van de mannen doet dit.

Volgens dr. Sander van Eekelen, psychofysioloog, zijn niet-ontbijters minder
scherp en maken daardoor meer fouten op hun werk. Hun werktempo is lager en ze
werken door humeurigheid vaker slecht samen.

Daarnaast is het overslaan van één of meerdere maaltijden ongezond. De kans is
groot dat je alsnog trek krijgt en je dan kiest voor minder gezonde producten
(snacks) en krijg je uiteindelijk veel meer calorieën binnen dan wanneer je
een gezonde lunch zou nemen. En dit kan weer leiden tot overgewicht. Een goed
ontbijt en goede lunch zijn essentieel en geven je de broodnodige energie om de
dag goed door te komen.

Naast het overslaan van de lunch blijken ook veel mensen amper de tijd te nemen
voor de lunch. Bijna 20% van de mensen luncht dagelijks op de werkplek. Terwijl
als je even een half uurtje rustig ergens anders gaat zitten en de tijd neemt
om te eten je ook even kunt ontspannen.