Een sauna voor thuis: ontspannend en gezond

0
651

Dat het bezoeken van een sauna gezond en ontspannen is, zal voor veel mensen niet nieuw zijn (bekijk hier ons artikel over sauna en gezondheid). Het is een perfecte manier om je lichaam te reinigen en je bouwt er ook nog eens weestand mee op. Steeds meer mensen beslissen dan ook een stukje saunagevoel naar hun huis te verplaatsen.

Zo is er een sterke toename zichtbaar in de verkoop van ‘thuissauna’s’. Een zeer geliefde sauna is de infrarood sauna die in vergelijking met de Finse traditionele sauna’s een stuk kleiner is en daardoor gemakkelijker thuis te plaatsen is. Een ander voordeel is de snelheid waarmee deze sauna zich opwarmt. Binnen 10 minuten is de infrarood sauna op temperatuur.

De doorgewinterde saunaliefhebber geeft echter toch vaak de voorkeur aan een traditionele sauna. Dit heeft te maken met de ervaring van warmte in de sauna’s. Om een goede keuze te maken is het dus belangrijk de verschillende soorten sauna’s te vergelijken. Mocht je een sauna voor in huis overwegen lees dan even de artikelen in deze rubriek.

Een eerste stap naar een gezondere levensstijl maak je door je hier in te schrijven voor de gratis nieuwsbrief van healthylives.