Eénderde vindt gezond eten niet lekker

0
1445

Eénderde van de mensen vindt gezond eten niet lekker. Kijk hier voor gezonde én lekkere recepten.


Dit blijkt uit Brits onderzoek. Een op drie Britten verplicht zichzelf om dingen te eten die ze niet lekker vinden in een poging om gezond te leven.

Lever, linzen en spinazie zijn de voedingsmiddelen die het meest gehaat worden, maar mensen eten ze wel omdat ze zo gezond zijn. Tijdens een leven eet je meer dan 4.000 porties van dingen die je niet lekker vinden. Vette vis, bruin brood, broccoli, spruit, müsli, uien en champignons staan ook in het lijstje van de meest onpopulaire voedingsmiddelen.

Alternatieven
"Iedereen weet wel dat bepaalde voedingsmiddelen gezonder zijn dan andere, maar ik ben echt verbaasd over het aantal mensen dat zichzelf verplicht dingen te eten die ze niet lekker vinden. Zeker omdat het niet zo hoeft te zijn", aldus voedingsexperte Priya Tew. "Er zijn veel gezonde alternatieven, je moet er gewoon naar zoeken. Rundvlees en gedroogde abrikozen zijn een goede bron van ijzer, een goed alternatief dus voor spinazie. Je kunt zelfs sommige groenten verwerken in je eten zodat je ze niet proeft. Zo kun je bolognesesaus perfect met wortels en selder bereiden."

Mening Healthylives:
Het feit dat veel mensen gezond eten niet lekker vinden heeft met meerdere zaken te maken:
1. Mensen laten zich te weinig inspireren hoe ze groenten als spruitjes toch op een lekkere manier kunnen klaarmaken.
2. Er zijn zeer veel voedingsmiddelen die minstens zo gezond zijn als linzen, etc. die bovendien ook lekker zijn. Denk aan boontjes etc. Gezond eten hoeft dus niet per definitie niet lekker eten te zijn.

Kijk in onze categorie ‘recepten’ voor inspiratie voor gezonde gerechten.