Fietsend naar werk zorgt voor minder stress

0
1221

Werknemers die op de fiets of lopend naar hun werk gaan hebben minder kans op stress en oververmoeidheid. Dat blijkt uit een nieuwe studie, meldt Daily Mail. Wetenschappers ontdekten dat werknemers die per auto, bus of trein naar het kantoor gaan meer last hebben van stress en vermoeidheid.

Werknemers die op de fiets of lopend naar hun werk gaan hebben minder kans op stress en oververmoeidheid. Dat blijkt uit een nieuwe studie, meldt Daily Mail.

Wetenschappers ontdekten dat werknemers die per auto, bus of trein naar het kantoor gaan meer last hebben van stress en vermoeidheid.

De onderzoekers onderzochten 12.000 werknemers tussen de 18 en 65 jaar.

Onderzoeker Erik Hansson zegt: ‘De gezondheid van de reizigers met het openbaar vervoer wordt slechter naar mate de reistijd langer wordt.’

De cijfers van de Office for National Statistics laten zien dat de gemiddelde Britt dagelijks 54 minuten pendelt.

Volgens Hansson is het tijd dat we de voordelen van een baan, zoals een hoger loon moeten afwegen tegen de nadelige effecten op de gezondheid.

Nog meer voordelen van fietsen

De macht der gewoonte leidt je elke keer weer naar de auto. De kunst is om dit te doorbreken. Beweeg! Wanneer je tien kilometer van je werk, school of een andere eindbestemming woont dan is het de moeite waard om de fiets te pakken.

Fietsen verfrist lichaam en geest, het helpt tegen ziekten en het is een manier om te ontspannen. Fietsen is gezond.

Uit onderzoek blijkt dat fietsen nog gezonder is dan altijd gedacht. Zo wordt de kans op diabetes en hart- en vaatziekten door het fietsen verkleind.

Maar fietsen heeft nog meer gunstige effecten op onze gezondheid. Een rondje fietsen na een hectische werkdag heeft een positieve werking op je gezondheid. Fiets alle irritaties en spanningen van de dag eruit, om de volgde dag fris op je werk te verschijnen. Reken maar dat je meer aan kan.

Tien kilometer klinkt ver. Toch zul je merken dat het na een paar keer een stuk makkelijker gaat en je er van gaat genieten. Het voordeel is dat je de dag een stuk frisser en opgewekter begint. Bovendien kun je op de terugweg de indrukken van de dag even vergeten. Door tien kilometer te fietsen verbrand je ongeveer 220 calorieën. Dit is wel afhankelijk van je geslacht, lengte, gewicht en spiermassa.