Fris en fit het vliegtuig uit

0
718
fris en fit het vliegtuig uitkomen
fris en fit het vliegtuig uitkomen

Om niet als een hark het vliegtuig uit te komen hebben wij een aantal tips op een rij gezet.

Ga je deze zomer met het vliegtuig op vakantie? Veel vakantielanden zijn hooguit 3 à 4 uurtjes vliegen. Maar ga je voor de verre
landen, dan spendeer je een hele tijd in je vliegtuigstoel. Om niet als een hark het vliegtuig uit te komen hebben wij een aantal tips op een rij gezet.

Een lange vliegreis zorgt voor een verlamd gevoel in je spieren en vermoeide ogen. Bovendien kunnen allergische of astmatische
aandoeningen verergeren door de lage vochtigheidsgraad in een vliegtuig. Daarom tien suggesties voor hoog in de lucht.

Oefening 1: Draai in de rondte

Til je voeten van de vloer en draai de ene voet met de klok mee en de andere voet tegen de kok in. Doe dit ongeveer 15 seconden.

Oefening 2: Op je hielen

Zet je hielen op de vloer en trek je tenen zover als je kan omhoog. Beweeg vervolgens je tenen weer naar de vloer en duw je hiel omhoog, zodat alleen je tenen de grond raken. Doe dit ongeveer 10 keer.

Oefening 3: Knikkende knieën

Til je been iets omhoog en buig je knie zover mogelijk. Vervolgens strek je je knie zo ver mogelijk. Doe deze beweging ongeveer 10 keer.

Oefening 4: Opgetrokken schouders

Trek je schouder langzaam zover mogelijk op en laat ze vervolgens weer zover mogelijk zakken. Doe dit vijf keer. Draai vervolgens met je schouders rondjes. Naar voren en naar achteren.

Oefening 5: Gespannen billen

Span je billen stevig aan en tel tot tien. Vervolgens ontspan je je billen. Doe deze oefening 10 keer.

Oefening 6: Lange armen

Strek je rechterarm zover mogelijk recht naar voren. Vervolgens pak je met je linkerarm de elleboog van je rechterarm. Duw de gestrekte arm richting je linkerschouder. Vervolgens draai je de oefening om.

Oefening 7: Om as wentelen

Laat je hoofd naar voren zakken en draai langzaam naar je linkerschouder. Vervolgens draai je je hoofd naar je rechterschouder. Doe dit 3 keer. Drie keer linksom en drie keer rechtsom.

Naast deze oefeningen is het belangrijk om voldoende water te drinken en alcohol en koffie te vermijden.

Geen verveling

In een vliegtuig kun je je snel gaan vervelen. Zorg daarom dat je oordopjes meeneemt. Zo kan je de film die ze in het vliegtuig afspelen horen.
Verder kun je hiermee ook naar verschillende radiozenders luisteren. Tijdschriften zijn ook een erg goed tijdverdrijf.

Natuurlijk kun je ook even een stukje gaan lopen door het vliegtuig. Let wel op de signalen die aangegeven staan. Bij riemen vast moet je
dus even blijven zitten.

Fris uit het vliegtuig

Om er ook nog eens fris en fruitig uit te zien als je het vliegtuig uitkomt is het belangrijk om je huid in te smeren met
vochtinbrengende crème. Zorg wel dat dit in een kleine verpakking zit of in een doorzichtig hersluitbaar zakje. Dit in verband met de handbagagevoorschriften.

Verder: vochtige doekjes om jezelf een beetje op te frissen. Indien je make-up draagt zijn reinigingsdoekjes handig om mee te nemen. Zo kun
je gemakkelijk je make-up bijwerken.

Voor een frisse adem is kauwgom of pepermunt een pré. Je kunt natuurlijk ook je tandenborstel meenemen als je dat prettiger vindt.

Fijne vakantie!

Lees ook:

Vliegangst overwinnen

Ontspannen op vakantie gaan

10 stressvrije bestemmingen