Geen zin in seks door stress op werk

0
807

 

Veel werknemers hebben door werkstress ’s avonds geen zin meer in seks. Dat blijkt uit een onderzoek van de Franse radiozender France Info en dagblad Le Parisien.

De onderzoekers ondervroegen in totaal 1400 Franse werknemers. Driekwart van hen geeft aan na een stressvolle dag absoluut geen zin in seks te hebben.

Seksuele problemen
Een op de vier geeft zelfs aan seksuele problemen te hebben door stress op het werk. Dit blijkt vooral het geval te zijn bij mensen die werkzaken vaker mee naar huis nemen.

Van de ondervraagden zegt 61 procent dat hun werk het allerbelangrijkste is in hun leven. Daarna volgen liefde, het gezin en cultuur.

Stress vermijden
Hoe kunnen we stress het beste vermijden? De volgende oplossingen worden aangeraden door de onderzoekers: dichter bij het werk wonen (minder reistijd) en alternatieve werkvormen invoeren, waardoor er meer tijd doorgebracht kan worden met de partner en kinderen.

In de rubriek ‘Ontspannen werken’ lees je verschillende artikelen met nuttige tips en adviezen voor meer rust en ontspanning op je werk.

Lees ook eens:

Deze kruiden kunnen je seksleven verbeteren

Te moe voor seks? Lees de tips

Werkstress: herkennen en oplossen