Gezelligheidsroken ook schadelijk voor geheugen

0
676

Gezelligheidsroken blijkt net zo schadelijk te zijn voor je geheugen als dagelijks roken. Dat blijkt uit een onderzoek van de Northumbria University. Onderzoekers onderzochten 28 gezelligheidsrokers, zij roken vaak alleen in het weekend, 28 mensen die 10 tot 15 sigaretten per dag roken en 28 mensen die nooit hebben gerookt.

Gezelligheidsroken blijkt net zo schadelijk te zijn voor je geheugen als dagelijks roken. Dat blijkt uit een onderzoek van de Northumbria University.

Onderzoekers onderzochten 28 gezelligheidsrokers, zij roken vaak alleen in het weekend, 28 mensen die 10 tot 15 sigaretten per dag roken en 28 mensen die nooit hebben gerookt. Aan de deelnemers werd gevraagd om verschillende vooraf bepaalde activiteiten op specifieke locaties te onthouden tijdens het bekijken van een kort filmpje van een drukke winkelstraat.

De rokers voerden de test aanzienlijk slechter uit dan de niet rokers. Het aantal sigaretten per week leek geen verschil uit te maken.

Onderzoeker Tom Heffernan, hoofddocent psychologie zegt: ‘Rook-gerelateerde geheugenverlies wordt in verband gebracht met het krimpen van de hersenen. Dit nieuwe onderzoek suggereert dat het geen verschil maakt of je het roken alleen beperkt tot het weekend of niet. Roken beschadigt uw geheugen.’

Healthylives heeft een speciaal dossier met verschillende artikelen omtrent stoppen met roken. Profiteer van de vele tips en adviezen.

Lees eens het artikel: ‘Alle voordelen van stoppen met roken op korte en lange termijn’ en ‘Nu echt stoppen met roken‘.