Haal de winter uit je lijf in vijf stappen

0
836

De winter is geen goede vriend van je huid en je lichaam. De kou heeft je huid droog gemaakt en je lippen schraal.
Je voeten hebben maanden verstopt gezeten in laarzen.

De winter is geen goede vriend van je huid en je lichaam. De kou heeft je huid droog gemaakt en je lippen schraal.

Je voeten hebben maanden verstopt gezeten in laarzen en dikke sokken en de beschermende functie van je huid is flink aangetast. Het is tijd voor een lenteschoonmaak.

In vijf stappen haal je de winter uit je lijf.

1. Scrubben
Een droge huid is niet meer dan de ophoping van dode huidcellen op het oppervlak. Scrubben zorgt ervoor dat dode huidcellen worden verwijderd. Tevens wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Je huid voelt na het scrubben zacht aan en ziet er gezond uit. Lees hier hoe je je lichaam het best kunt scrubben.

2. Crèmes
Na het scrubben is het belangrijk dat je de huid insmeert met een hydraterende crème. Ontdekt hier welk huidtype je hebt en welke vochtinbrengende crème het best bij je past.

3. Handen
Smeer ook je handen goed in met een hydraterende crème. Gebruik een snelintrekkende crème voor een gladde en zachte huid. Heb je last van kloven? Smeer voor het slapen je handen in met een flinke laag crème. Trek vervolgens katoenen handschoenen aan. De volgende ochtend voelen je handen zacht aan.

4. Voeten
Week je voeten vijf tot tien minuten in een voetenbad. Voeg een bruistablet toe voor extra reiniging en ontspanning. Masseer je voeten voor een goede doorbloeding. Bekijk hier de ‘Doe het zelf voetmassage’.
Gebruik een eeltschraper om eelt te verwijderen. Scrub vervolgens je voeten en breng een masker aan.

5. Ontharen
Scheer je bikinilijn en je benen onder de douche met scheerschuim. Je huid wordt hierdoor soepel, waardoor het scheren makkelijker gaat. Het is belangrijk om regelmatig je scheermesje te verwisselen. Gebruik bij je bikinilijn talkpoeder als je huid na het scheren ruw aanvoelt.

Naast scheren kun je ook je huid harsen of ontharingscrème gebruiken. Het voordeel van harsen is dat de haren na een paar weken pas weer terug komen.