Overgewicht en afvallen zorgt voor schaamte bij veel mensen

0
728

53 procent van wie overgewicht heeft, schaamt zich daarvoor. Zelfs het bezoeken van een site met tips over gezonder eten en afvallen bezorgt 42 procent een beschaamd gevoel.


53 procent van wie overgewicht heeft, schaamt zich daarvoor. Zelfs het bezoeken van een site met tips over gezonder eten en afvallen bezorgt 42 procent een beschaamd gevoel. Wie toch lid is van een afslanksite, geeft in driekwart van de gevallen een nickname op. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Valtaf.

Alleen familie of vrienden worden geïnformeerd over afslanken
Aan de omgeving wordt niet altijd verteld dat zij een afslankpoging wagen. 30% vertelt het niet aan haar omgeving omdat ze bang zijn voor een nare opmerking of omdat het men niet aangaat. Alleen familie of vrienden wordt door 38% op de hoogte gesteld over het afslanken.

Steun bij afvallen
Toch wordt er over het algemeen geadviseerd om aan je omgeving te vertellen dat je wilt gaan afvallen, zodat zij jou ook kunnen motiveren om door te zetten. Veel afslankers (51%) voelen zich in hun omgeving ook een buitenbeentje omdat ze een paar kilo kwijt willen raken, maar bijna niemand zal een bepaald dieet volgen omdat het een trend is. Waarom ze het dan wel doen, wordt niet vermeld, maar vermoedelijk staan fysieke en mentale gezondheid op één.

Bron: Telegraaf