Helft Nederlanders heeft overgewicht

0
930

De helft van de Nederlanders heeft te kampen met overgewicht. Dat meldt het AD maandag. Van de mannen is maar liefst 60 procent te zwaar, van de vrouwen heeft 44 procent last van overgewicht. Eén op de zeven uit deze groepen is zo zwaar, dat ernstig gezondheidsrisico bestaat.

Dit blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) onder 4000 Nederlanders in de leeftijd van 30 tot 70 jaar.

Het RIVM meldt dat in de afgelopen vijftien jaar het aantal mensen met een te dikke buik is toegenomen. Een kwart meer dan vijftien jaar geleden. Buikvet verhoogt het risico op welvaartsziekten zoals diabetes, kanker en hart- en vaatziekten.

Vergeleken met vijftien jaar geleden zijn vooral meer vrouwen tussen de 30 en 39 jaar te dik. Uit het onderzoek blijkt dat een op de vier vrouwen te veel buikvet heeft.

Heb ik overgewicht?
Wil je weten of jij op het goede gewicht zit? Bereken dan je BMI in onze BMI meter. De BMI (Body Mass Index) –meter geeft een verhouding weer tussen je gewicht en de lengte van je lichaam.

Door middel van de BMI meter kun je zien of jij op het juiste gewicht zit. Met één druk op de knop zie je wat je BMI-waarde is en wat deze inhoudt. Wij geven je tips op je BMI-waarde te verbeteren of op peil te houden.

Tips van een diëtist
Lees ook eens de artikelen van diëtist Valesca. Zij is al ruim 10 jaar werkzaam als (kinder) diëtist en bovendien zelf ervaringsdeskundige op het gebied van overgewicht. In haar artikelen geeft zij praktische tips en adviezen om gewicht te verliezen en je eetgedrag te veranderen.

Zo krijg je eetbuien onder controle

Ben jij een emotionele eter? Dit helpt

Tips tijdens de zoete decembermaand