Het belang van een goede houding

0
1145

Een goede houding is van groot belang. Het is van grote invloed op je lichamelijke gesteldheid. Daarnaast staat je houding in verbinding met je uitstraling. Met een goede houding kom je zelfverzekerder over.

Een goede houding is van groot belang. Het is van grote invloed op je lichamelijke gesteldheid. Daarnaast staat je houding in verbinding met je uitstraling. Met een goede houding kom je zelfverzekerder over.

Je gezondheid
We weten allemaal dat een verkeerde houding veel klachten geeft. Een onjuiste houding zorgt dat je wervelkolom, je schouders en je knieën flink worden belast. Toch vergeten we regelmatig om rechtop te zitten en te staan.

Een juiste houding verbetert niet alleen de bloedcirculatie en de ademhaling, maar geeft ook meer energie. Probeer eens in een kromme zithouding overeind te komen. Dit is vermoeiend en niet makkelijk. Wanneer je voeten plat op de grond staan en je rug recht is merk je dat opstaan eenvoudiger gaat en minder energie kost.

Een goede houding krijg je door je gewicht te verdelen over beide voeten, je rug recht te houden en je schouders licht naar achter te duwen en te ontspannen. Je hoofd en knieën staan recht boven je romp. Je knieën licht gebogen.

Ook een juiste zithouding kan bijdragen aan een goede gezondheid. Kies voor een stoel met een rugleuning. Zorg ervoor dat de leuning aansluit op je rugholte. Zet beide voeten plat op de grond en ontspan je schouders. Wanneer je op een ‘plofbank’ gaat zitten wordt het lastiger om deze houding aan te nemen. Toch is het belangrijk om ook dan te letten op je rug. Duw je onderrug tegen de bankleuning en ontspan je schouders.

Je uiterlijk
Lichaamstaal spreekt boekdelen. Een goede houding maakt je daarom zelfverzekerder. Kom je een ruimte binnenlopen met een kromme rug en hangende schouders dan maak je een onzekere indruk.

Je komt zelfverzekerd over door je rug recht te houden, je schouders naar achteren te trekken en je kin omhoog te houden. Het is echter belangrijk dat je niet overdrijft. Door overdreven je kin omhoog te houden en met grote stappen een ruimte in te lopen kom je arrogant over. Ontspan en verkramp vooral niet.