Hoe kun je meer wellness in huis halen?

0
2685
sauna in de tuin

Tijdens corona hebben veel mensen ontdekt dat de eigen woning vaak heel veel mogelijkheden biedt om leuke dingen te doen. Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te vliegen om even tot rust te komen. Sterker nog, je kunt ook kleine ontspanmomenten integreren in je huidige leven zonder dat je daar veel voor hoeft te doen. Je moet alleen weten waar je moet zijn om ook thuis aan wellness te kunnen doen. Wij geven je daarom graag wat inspiratie om je te laten zien dat je niet veel nodig hebt om thuis optimaal te kunnen ontspannen.

Kun jij ook wel een massage gebruiken?

Steeds meer mensen nemen bij tijd en wijle even een massage om bij te komen van alle stress in hun leven. Zou het niet heerlijk zijn dat je deze massages ook thuis kunt krijgen? Wat je hiervoor nodig hebt, is een massagestoel. Dit is een stoel waar je in kunt gaan zitten en vervolgens kun je een programma starten. Tijdens dit programma kan je hele lichaam gemasseerd worden. Heb je dus vaak last van je benen omdat je veel moet lopen tijdens je werk? Neem plaats in de stoel en laat deze zijn werk doen. Door een massage wordt je bloedsomloop goed gestimuleerd waardoor de afvalstoffen sneller en beter worden afgevoerd. Dit voorkomt langdurige klachten, maar ook op korte termijn zul je je er veel beter door voelen.

Wat dacht jij van een sauna in je tuin?

Als je een tuin hebt, biedt dit ook een wereld aan mogelijkheden. Je kunt namelijk een hoekje van de tuin vrijmaken voor je eigen barrel sauna. In deze sauna kun je je even terugtrekken uit de dagelijkse sleur en even echt tot rust komen. Je kunt deze sauna in verschillende afmetingen kopen, dus je kunt ook een ruime versie kopen zodat je er met meerdere mensen in kunt gaan zitten. Bij tijd en wijle in de sauna gaan zitten, zorgt dat je huid goed schoon blijft en bovendien bevordert het je weerstand. Ook mentaal heeft een sauna een heel fijn effect omdat je je hoofd echt even leeg kunt maken. Bekijk daarom welke sauna jou het meest aanspreekt en informeer naar hoe deze in jouw tuin geïnstalleerd kan worden.

Even bijkomen in de jacuzzi?

Wil je je privé-wellness helemaal compleet maken, dan kun je ook een jacuzzi in je tuin plaatsen. Dit is de ideale plek om na je sauna in te duiken. Als je het water koel houdt, kan dit een boost geven aan je weerstand. Is het winter? Dan kun je het water verwarmen zodat je in een heerlijk warm bad neer kunt dalen. Pak er een goed glas wijn bij en je zult zien dat je erf niet meer af hoeft om tot rust te komen.