Hoeveelheid calorieën verplicht op menukaart in VS

0
607

 

Restaurants in Californië worden verplicht de hoeveelheid calorieën in hun vaste gerechten en maaltijden op de menukaart te vermelden. Klanten van drive-in restaurants krijgen dan folders het aantal calorieën, vetten, zouten en koolhydraten vermeld in de vaste maaltijden.

De wet gaat van kracht vanaf 2011 en beperkt vooralsnog tot alleen restaurantketens. Dit is slechts twintig procent van de restaurants in Californië. In New York CIty werd een soortgelijke wet al in juli van kracht. Daar worden mogen maaltijden niet meer worden bereid met schadelijke transvetten.

Healthylives juicht dit soort initiatieven toe. Dit zijn de eerste stappen naar een landelijke standaard waarin consumenten duidelijkheid krijgen omtrent de voedingswaarden van het eten. Het draagt absoluut bij tot een stuk bewustwording van de consument omtrent gezonde voeding.

Hierdoor zal men in de regel gaan kiezen voor meer gezonde voeding en maaltijden. Dit komt de gezondheid van de mensen ten goede. We kijken reikhalzend uit naar de eerste initiatieven in Nederland. Geïnspireerd? Kijk dan in onze rubriek ‘Voeding – Wat is gezond?‘ of bij ons overzicht van calorieëntellers.