Hoge hakken zijn slecht voor je hersenen

0
954

Dat het dragen van hoge hakken slecht is voor je rug en voeten is al langer bekend. Maar Britse cijfers tonen nu aan dat het dragen van hoge hakken je hersenen aantast.

Dat het dragen van hoge hakken slecht is voor je rug en voeten is al langer bekend. Maar Britse cijfers tonen nu aan dat het dragen van hoge hakken je hersenen aantast. Bloedvaten en zenuwen worden nauwer, waardoor hoofdpijn wordt veroorzaakt en de hersenfuncties aangetast kunnen worden.

Brits onderzoek bewijst dat maar liefst tachtig procent van de vrouwen problemen ondervindt als gevolg van het dragen van te hoge hakken. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat 200.000 stilletodragers medisch advies hebben gevraagd. Hiervan moesten 10.000 een behandeling ondergaan.

Maar liefst 65% van de vrouwen loopt ongeveer veertig uur per week op hoge hakken. Bij eenderde hiervan zijn de hakken minimaal tien centimeter lang.

Naast het feit dat het dragen van hoge hakken slecht is voor je rug en je hersenen, is de kans dat er vergroeiingen en ontwrichtingen optreden zeer groot.

Wil je het huis echt niet op platten schoenen verlaten? Zorg dan dat de hak van je schoen niet langer is dan 3 centimeter. En verwen je voeten af en toe met een massage.

Kamp je met voetproblemen door het jarenlang lopen op hoge hakken of om andere redenen? Breng dan een bezoek aan een podoloog. Het werk van een podoloog gaat verder dan een pedicure. Hij of zij helpt je om van je klachten af te komen.

Bron: AD.nl