Hydraterende crème bestrijdt rimpels

0
766

 

Een hydraterende crème is een makkelijke en efficiënte manier om rimpels te bestrijden. Dat blijkt uit een onderzoek van Dr. Greg Hillebrand. Een droge huid ontwikkelt dubbel zo snel rimpels.

Gedurende acht jaar lang onderzocht Hillebrand 122 vrouwen in de leeftijd van 10 tot 72 jaar. In het onderzoek kwam naar voren dat de conditie van de huid van invloed is op de snelheid waarmee tijdelijke rimpels veranderen in permanente rimpels.

Vrouwen met een gehydrateerde huid ontwikkelen minder rimpels dan vrouwen met een droge huid. Een gemiddelde vrouw van 28 jaar die haar huid niet verzorgt met een hydraterende crème heeft rond haar 36e 52 procent meer rimpels. Smeert ze haar huid wel in dan zal ze rond haar 36e 22 procent meer rimpels hebben.

Niet alleen vrouwen kunnen het huidverouderingsproces vertragen. Ook mannen kunnen hun huid dagelijks beschermen met een goede hydraterende crème om rimpels te bestrijden. Tevens is het belangrijk om de zon zoveel mogelijk te vermijden. Zonnestraling heeft een grote impact op de huidveroudering.