In februari voelen we ons te dik

0
557

Februari is de maand waarin wij ons te dik voelen. Tenminste, dat toont een onderzoek van Weight Watchers onder 2069 Britten aan. Uit de poll blijkt dat 41 procent het goede voornemen had om gewicht te verliezen en 35 procent was in het nieuwe jaar van plan gezonder te gaan eten.

Februari is de maand waarin wij ons te dik voelen. Tenminste, dat toont een onderzoek van Weight Watchers onder 2069 Britten aan.

Uit de poll blijkt dat 41 procent het goede voornemen had om gewicht te verliezen en 35 procent was in het nieuwe jaar van plan gezonder te gaan eten.

Maar rond 1 februari heeft maar liefst een kwart zich niet aan een of meer goede voornemens gehouden. Een op de drie wordt daar ongelukkig van en tien procent zelfs depressief.

Februari, ook wel ‘Flabruary’ genoemd, is dan ook de maand waarin we ons het ongelukkigst voelen over ons gewicht en levensstijl. We zijn gefrustreerd over het feit dat de kerstkilo’s er nog steeds niet af zijn en we die ene broek nog niet aan kunnen.

Voedingsdeskundige Lucy Vickers vertelt: ‘Mensen maken goede voornemens omdat ze beter in hun vel willen zitten, maar uiteindelijk voelen ze zich juist slechter omdat ze onrealistische doelen hebben gesteld.’

‘Dit is de reden waarom Weight Watchers mensen aanmoedigt om van 1 februari de nieuwe 1 januari te maken. Geef jezelf een tweede kans. Door realistische doelen te stellen en de juiste steun te krijgen ontwikkel je een gezondere levensstijl met stabiele positieve resultaten.’

Lees ook eens de artikelen:

Hoe staat het met jouw goede voornemens? Vijf tips om het vol te houden

Geluk maar jezelf: zes tips

Dit maakt ons gelukkig: 50 gelukmakers