Is een seniorenbed een beter bed?

0
4439
seniorenbed

Er zijn kinderbedden, normale bedden en seniorenbedden. Alleen als de leeftijd laag of hoog is plakken fabrikanten er een speciaal etiketje op. Wat maakt een seniorenbed eigenlijk anders dan een ‘normaal’ bed en waarom zou je een scheiding maken in leeftijd? Deze vragen beantwoorden we op deze pagina, daarnaast geven we enkele tips om niet een beter bed maar een perfect bed te vinden.

Wat maakt een seniorenbed anders?

Een seniorenbed is een speciaal type bed met voorzieningen die aanspreken bij een oudere doelgroep. Je vindt hier de informatie over de mogelijkheden van seniorenbedden en waarom ze beter zijn dan reguliere bedden. Zo zijn er opties om de hoogte te verstellen, een tweepersoonsbed op te delen in twee helften en er zijn diverse accessoires die je kunt toevoegen wanneer dit nodig is. Het voornaamste kenmerk van een seniorenbed is de levensloopbestendige wijze van ontwerp. Als je wat ouder wordt dan wordt je geconfronteerd met lichamelijke klachten. Zelfs kerngezonde senioren zullen toch wat minder mobiel zijn dan voorheen. Als je investeert in een duur bed en na enkele jaren kun je er niet meer goed op slapen, dan ben je de investering kwijt. Als je echter een bed koopt dat voorzien is op aanpassingen in de komende jaren dan kan het bed als het ware meegroeien met de persoon die op het bed slaapt. Een goed seniorenbed is aanpasbaar en uitbreidbaar naar behoefte.

Mag iedereen op een seniorenbed slapen?

Als seniorenbedden de ‘betere’ bedden zijn waarom slaapt niet iedereen op deze bedden? Dat is een goede vraag en eigenlijk kunnen alle volwassen gebruik maken van de luxe en comfort die een seniorenbed levert. Over het algemeen liggen de prijzen voor een hoogwaardig seniorenbed wat hoger dan het gemiddelde, een jong volwassene heeft vaak allerlei andere kostenposten die voorrang hebben. Dan kan er de voorkeur zijn voor een ‘designer’ bed met een bijzondere vormgeving waarbij een modulair systeem niet zou werken. Als je geen lichamelijke klachten hebt dan sta je wellicht niet stil bij zaken als ergonomie, dat is heel begrijpelijk. Er zijn daarom luxe bedden die zowel comfort leveren als een mooi design hebben die meer aanspreken bij een jongere doelgroep. Maar niemand weerhoudt je om op jongere leeftijd op een seniorenbed te slapen.

Maatwerk en modulair design

Naast slaapcomfort wil het oog ook wat. In de showroom van De Suite in Moordrecht kun je voor bedden inspiratie opdoen en je laten adviseren over de beste keuze voor jouw situatie. Bij maatwerk kun je denken aan een hoofdbord dat op maat wordt gemaakt. Zo kun je het bed naast de standaard afmetingen afstemmen op de ruimte waar het bed komt te staan. Een modulair design biedt personalisatie opties zonder volledig maatwerk wat de keuzemogelijkheden ten goede komt maar de prijs niet veel hoger maakt. Wil je nachtkastjes met een andere kleur? Kies je voor een ander type stoffering of besluit je later een elektrisch systeem in te laten bouwen? Het is allemaal mogelijk. Zo kun je beginnen met de basis en later naar behoefte jouw bed uitbreiden of onderdelen vervangen.