Jonge vrouwen roken door stress over uiterlijk

0
654

Jonge vrouwen roken eerder door stress over hun uiterlijk en stress op de werkvloer. De druk op jonge vrouwen om er aantrekkelijk uit te zien zorgt er vaak voor dat ze eerder gaan roken en drinken. Tot deze slotsom zijn Britse onderzoekers gekomen.

Jonge vrouwen roken eerder door stress over hun uiterlijk en stress op de werkvloer.

De druk op jonge vrouwen om er aantrekkelijk uit te zien zorgt er vaak voor dat ze eerder gaan roken en drinken. Tot deze slotsom zijn Britse onderzoekers gekomen.

In totaal namen 1200 jonge vrouwen deel aan het onderzoek. Maar liefst 47 procent van de jonge meiden krijgt stress bij de gedachte er altijd goed uit te moeten zien. Wanneer de stress op het werk of op school toeneemt geeft meer dan de helft van de deelnemers aan naar de fles te zullen grijpen.

Ook komt in het onderzoek naar voren dat tweederde van de ondervraagden sneller op dieet gaat door het ideaalbeeld dat door de media wordt opgelegd.

Onderzoeker Cathy Frasen laat weten dat het van groot belang is dat jonge vrouwen meer zelfrespect krijgen en beter met stress leren omgaan. (Bron: Telegraaf.nl)

Wil jij ook beter met stress leren omgaan? Lees dan het artikel ‘Stressbestendiger worden’. Ook de artikelen ‘Tips voor minder stress’ en ‘Voeding die stress veroorzaakt’ helpen je om stress te verminderen.