Jonge werknemers gevoeliger voor stress

0
822

 

Werknemers van 18 tot 24 jaar zijn gevoeliger voor stress dan hun oudere collega’s. Dat toont een studie van Friends Life onder 2.000 mensen aan.

Volgens het onderzoek melden jonge werknemers zich vaker ziek als gevolg van stress dan oude werknemers.

Ziekmelden

Het afgelopen jaar meldde 67 procent van de 18 tot 24- jarigen zich op het werk ziek als gevolg van stress. Dit cijfer daalde tot 54 procent bij 25 tot 34-jarigen. Van de werknemers in de leeftijd 35 tot 44 jaar meldde zich ‘slechts’ 47 procent ziek het afgelopen jaar door teveel stress.

De studie toont ook aan dat de helft van de 2.000 ondervraagde mensen meer stress voelt sinds het begin van de financiële crisis in 2008.

Meer bewijsdrang

Psychiater Ian Drever zegt: “Jonge mensen die aan het begin van hun carrière staan hebben vaak het gevoel zich meer te moeten bewijzen. Dat gevoel veroorzaakt een grote druk, waardoor jonge mensen zich eerder ziek melden”.

Een andere reden volgens Drever kan zijn dat jongeren zich meer bewust zijn van de tekenen van stress, zoals een verstoorde nachtrust of verminderde cognitieve prestaties. Ze herkennen dit al in een vroeg stadium en melden dit op hun werk.

Bron: artikel – Telegraph.co.uk