Jongeren voelen zich vaker eenzaam dan ouderen

0
664

Jongeren tussen de 22 en 34 jaar voelen zich vaker eenzaam dan ouderen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van weekblad Margriet. Het onderzoek werd onder 500 mannen en vrouwen van 20 jaar en ouder uitgevoerd. Hieruit blijkt dat de jongeren zich ruim twee keer zo vaak eenzaam voelen als ouderen. Dit in tegenstelling van wat vaak wordt gedacht.

Jongeren tussen de 22 en 34 jaar voelen zich vaker eenzaam dan ouderen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van weekblad Margriet.

Het onderzoek werd onder 500 mannen en vrouwen van 20 jaar en ouder uitgevoerd. Hieruit blijkt dat de jongeren zich ruim twee keer zo vaak eenzaam voelen als ouderen. Dit in tegenstelling van wat vaak wordt gedacht.

Ondanks dat jongeren vaak veel mensen kennen en een groter sociaal netwerk hebben dan ouderen, missen ze de intimiteit. Bijna de helft van de ondervraagden wil intensiever contact met vrienden.

Praten met hun vrienden of familie over hun eenzaamheid doen de jongeren liever niet. Maar liefst 85 procent van degenen die zich eenzaam voelen vertelt dit niet tegen vrienden of familie.

Juist met de kerst in aantocht neemt het gevoel van eenzaamheid toe. Opmerkelijk is dat dit ook geldt voor de mensen met een relatie. Meer dan helft van de mensen met een partner voelt zich tijdens de feestdagen eenzamer.

Lees ook:

Eenzaamheid overwinnen

Artsen waarschuwen voor Facebook-depressie

Tips tegen een winterdepressie