Kaal worden en haaruitval grootste angst vrouwen

2
1440
kaalheid bij vrouwen

De grootste angst van het ouder worden is voor de Nederlandse vrouw kaal worden. Dit blijkt uit onderzoek onder vrouwen van 35 tot 65 jaar.
‘Wat zijn jouw ergste nachtmerries qua uiterlijke verandering?’ De grootste angst van het ouder worden is voor de Nederlandse vrouw kaal worden. Dit blijkt uit onderzoek van het tijdschrift Beauty+ onder 523 vrouwen van 35 tot 65 jaar.

De vraag was onderdeel van een groter onderzoek van Beauty+. Uit de antwoorden op de vraag ‘Wat zijn jouw ergste nachtmerries qua uiterlijke verandering?’, stelden de onderzoekers de volgende top-5 samen.

De top-5 ergste nachtmerries bij vrouwen
1) Dunner wordend haar of het krijgen van kalende plekken (35 procent).
2) Het krijgen van overhangende oogleden (28 procent).
3) Een uitgezakt figuur (26 procent).
4) Beharing op plekken die voorheen niet behaard waren (23 procent).
5) Het slijten en geler worden van de tanden (18 procent).

Dunner wordend haar en het krijgen van kalende plekken
30% tot 40% krijgt op den duur te maken met beginnende kaalheid. Vrouwen zelf wijten hun haarverlies aan zwangerschappen, stress, ziekte of de overgang, terwijl er een grote kans is dat ze last hebben van erfelijke kaalheid. Maar als je er op tijd bij bent, kun je het proces vertragen of stoppen.

Een eerste stap naar een gezondere levensstijl maak je door je hier in te schrijven voor de gratis nieuwsbrief van healthylives.

2 REACTIES