Kale mannen meer kans op hart- en vaatziekten

4
1659

Kale mannen hebben een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Het gaat hierbij alleen om de kaalheid bovenop het hoofd. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van Tokyo. Een terugtrekkende haarlijn is niet gekoppeld aan een verhoogd risico volgens de onderzoekers.

Kale mannen hebben een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Het gaat hierbij alleen om de kaalheid bovenop het hoofd. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van Tokyo.

Een terugtrekkende haarlijn is niet gekoppeld aan een verhoogd risico volgens de onderzoekers.

Wetenschappers bestudeerden zes studies gepubliceerd tussen 1993 en 2008. De studies omvatten in totaal 40.000 mannen.

Kaalheid

Uit de onderzoeken bleek dat mannen die het meeste van hun haar waren verloren een derde (32%) meer kans hadden op coronaire hartziekten dan hun leeftijdsgenoten met een volle haardos. Wanneer de analyse werd beperkt tot mannen onder de leeftijd van 55-60 jaar werd een vergelijkbaar patroon onthuld.

De onderzoekers keken naar vier verschillende soorten kaalheid. Het verhoogde risico leek samen te hangen met de ernst van de kaalheid.

Coronaire hartziekten

Coronaire hartziekten zijn aandoeningen die worden veroorzaakt door vernauwingen in de kransslagaders, die zijn veroorzaakt door aderverkalking (atherosclerose).

Verklaring

Het is nog onduidelijk waarom kale mannen meer risico lopen op coronaire hartziekten. Een verklaring kan zijn dat kaalheid wijst op insulineresistentie, een voorspeller van diabetes, chronische ontstekingen of een verhoogde gevoeligheid voor testosteron.

Bron: artikel – Sciencedaily

4 REACTIES

 1. als ze eens beginnen met het stoppen van dit soort onderzoeken en dat geld besteden aan de gezondheidszorg dan is dat beter op z`n plaats, de ene keer is het cholesterol aan de beurt de andere keer de tandvleesproblemen en nu weer de kaalheid, we zien door de bomen het bos niet meer.

 2. kijk eerst eens naar de oorzaak van kaalheid,

  dat kan door bijwerkingen van veel medicatie, en daardoor vitaminen en mineralen tekort, gevolg chronische klachten/ symptomen, waaronder; haarverlies (o.a bijwerking ven medicatie) , hormoonstoornissen, hartklachten, etc
  dus ; eerst de kip of het ei

  wij worden wakker.org / gezondheid en voeding, cholesterol, boter of margarine

  -Menssana / vitaminen

  -dr Gert Schuitemaker;
  “Het gouden boekje voor de gezondheid”
  “Het gouden boekje voor het hart”

  dr Weston A.Price ;
  “Voeding en fysieke degeneratie”