Kinderen moeten vaker groente en fruit eten

0
669

Kinderen moeten vijf keer per dag groente en fruit eten om het risico op kanker te verlagen. Uit een onderzoek van het World Cancer Research Fund (WCRF) blijkt dat een vijfde van de kinderen per dag voldoende groente en fruit eten.

Kinderen moeten vijf keer per dag groente en fruit eten om het risico op kanker te verlagen. Uit een onderzoek van het World Cancer Research Fund (WCRF) blijkt dat een vijfde van de kinderen per dag voldoende groente en fruit eten. Volgens voedingsdeskundige Nathalie van Winn van het WCRF een zorgelijk verschijnsel. Duizend kinderen lopen meer risico op kanker, omdat ze per dag te weinig groente en fruit eten.

Volgens kankerdeskundigen wordt de kans op kanker, zoals darmkanker, verlaagd door het eten van groente en fruit.

In het onderzoek komt naar voren dat Britse jongens in de leeftijd van vijf tot vijftien jaar gemiddeld 3,1 porties fruit en groente eten. Meisjes eten 3,3 keer op een dag groente en fruit. Daarnaast blijkt ook dat één op de veertien jongens en één op de 25 meisjes helemaal geen groente en fruit eet.

Omdat het voor veel ouders moeilijk is om hun kinderen groente en fruit te laten eten, heeft het WCRF de website ‘Great Grub Club’ gelanceerd. Op deze site staan tips en ideeën voor ouders om gezonde eetgewoontes leuk te maken voor kinderen.

In het artikel ‘Praktische eettips voor ouders’ vind je tien tips om je kind te stimuleren gezond te eten.

Bron: Telegraaf.nl