Kiwi gold helpt bij verkoudheid en keelpijn

0
1802

Een kiwi gold helpt bij een verkoudheid en bij keelpijn. Een nieuw onderzoek toont aan dat het dagelijks eten van een kiwi gold de symptomen van een verkoudheid verminderen. Volgens de studie, uitgevoerd door Plant & Food Research helpt het dagelijks eten van een kiwi gold vooral bij oudere mensen (65 jaar en ouder).

Een kiwi gold helpt bij een verkoudheid en bij keelpijn. Een nieuw onderzoek toont aan dat het dagelijks eten van een kiwi gold de symptomen van een verkoudheid verminderen.

Volgens de studie, uitgevoerd door Plant & Food Research helpt het dagelijks eten van een kiwi gold vooral bij oudere mensen (65 jaar en ouder).

De 20 weken durende studie werd uitgevoerd in de winter en in de lente. De onderzoekers volgden 37 gezonde oudere mensen. Aan de deelnemers werd gevraagd om dagelijks een kiwi gold te eten gedurende vier weken. En daarna vier weken elke dag een banaan. Deze periodes werden afgewisseld met een kiwi en banaan vrije periode. Vervolgens werd het antioxidantenniveau in de bloedmonsters van de deelnemers gemeten en de veranderingen in het immuunsysteem bekeken.

De resultaten toonden tijdens de kiwiperiode een vermindering van de zelf gerapporteerde verkoudheidssymptomen van de deelnemers. De keelpijn van de deeelnemers nam af van 5,4 naar 2,0 dagen en ook de hoofdverkoudheid van 4,7 naar 0,9 dagen. De consumptie van de kiwi gold leidde ook tot hogere concentraties van vitamine C en antioxidanten in het bloed.

Lees ook:

Huismiddeltjes bij verkoudheid

Wapen je tegen winterkwaaltjes