Kokoswater even effectief als sportdrank

0
609

Kokoswater is even effectief als een sportdrank. Dat hebben wetenschappers aangetoond. Het vocht uit jonge kokosnoten zorgt voor een betere balans van de bloedsuikerspiegel. De isotonen in kokoswater trekken water in de lichaamscellen.

Kokoswater is even effectief als een sportdrank. Dat hebben wetenschappers aangetoond.

Het vocht uit jonge kokosnoten zorgt voor een betere balans van de bloedsuikerspiegel. De isotonen in kokoswater trekken water in de lichaamscellen. Bovendien versnelt je stofwisseling en krijg je meer energie. Hierdoor is kokoswater ideaal voor mensen die regelmatig sporten.

Maar het water uit jonge kokosnoten kent nog meer gezondheidsvoordelen. Het is in tegenstelling tot sportdranken volledig natuurlijk en vetvrij.

Nutritioniste Susie Perry laat weten dat het drankje kan helpen gewicht te verliezen, de huid te verbeteren en cellulitis te bestrijden. ‘De meeste sportdranken bevatten isotonen, maar zijn ook rijk aan suiker. Kokoswater bevat minder glucose en sodium in vergelijking met sportdranken. Ook zit het boordevol kalium en andere mineralen. Het is eveneens natuurlijk en bevat geen zoet- en kleurstoffen.’

Kokoswater is in de winkel verkrijgbaar onder de naam Vita Coco of Zico.

Bron: Hln.be