Koolhydraatarm dieet verhoogt je cholesterol

2
1118

Een koolhydraatarm dieet kan je helpen met afvallen en het behalen van je streefgewicht. Toch heeft het koolhydraatarm dieet ook een minder gezonde kant, het zorgt voor een verhoging van je cholesterol. Dit blijkt uit onderzoek.

Een koolhydraatarm dieet kan je helpen met afvallen en het behalen van je streefgewicht. Toch heeft het koolhydraatarm dieet ook een minder gezonde kant, het zorgt voor een verhoging van je cholesterol. Dit blijkt uit onderzoek.

Eerder schreven we al dat je spectaculair veel kan afvallen met een koolhydraat arm dieet maar dat er ook negatieve kanten zitten aan een dergelijk dieet. Het grote nadeel van koolhydraatarme diëten is dat ze rijk zijn aan eiwit en vaak ook aan verzadigd vet. Ook mist een koolhydraatarm dieet essentiele voedingsstoffen en is de kans groot dat je snel weer op je oude gewicht zit.

Het onderzoek toont wederom aan dat het volgen van een koolhydraatarm dieet ervoor zorgt dat je cholesterol stijgt. Tijdens het onderzoek volgde 1 groep proefpersonen een koolhydraatarm dieet terwijl de andere groep een koolhydraatrijk dieet volgde. Na het onderzoek liet deze groep een stijging van het cholesterol zien van gemiddeld 12 milligram. Het cholesterol van de koolhydraatrijke groep daalde jusit met 7 milligram.

Om verder te lezen:
Atkins dieet
Atkins dieet geen gezond dieet
Koolhydratentabel
Eiwitdieet Dr. Frank in trek

2 REACTIES

 1. Verder verlaagt een koolhydraat arm dieet het vldl (dat is de tryglyceride) En echt spectaculair.
  n de meest recente study die werd gepresenteerd bij het jaarlijks wetenschap van de Americaanse Hart Associatie in Chicago had men de volgende conclusies

  De Duke universiteit onderzocht 120 vrijwilligers die het Atkins dieet deden en het Amerikaanse Hart Associatie laag vet dieet. Mensen die het Atkins dieet deden en minder dan 20 gram koolhydraten per dag aten en meer dan 60% hun energie haalde uit vet.
  Na 6 maanden verloren de deelnemers van het Atkins dieet 15.5 kg en hun HDL lipoproteine gehalte steeg en hun VLDL (tryglycerides) zakte met 49%
  De andere deelnamers die het laag vet dieet deden verloren 10 kg en geen verandering van hun HDL lipoproteine gehalte en hun VLDL (tryglycerides) daalde met 22%.
  Er is een sterk verbandt tussen een te hoog VLDL (tryglycerdides) Het cholesterol type wat het meeste gelinked is aan hart en vaat ziekte risico.

  Verder is verzadigd vet helemaal niet zo slecht. Lees het boek maar eens de Cholesterol Hype te leen bij oa de bibliotheek.