Koppels hebben 75 minuten per dag tijd voor elkaar

0
613

 

Door de dagelijkse drukte blijft er 75 minuten per dag over voor de partner. Een derde van de koppels geeft eerlijk toe meer ‘quality time’ door te brengen met collega’s. Dit blijkt uit een Britse rondvraag, uitgevoerd door een drankfabrikant.

In totaal werden 1500 koppels ondervraagd. Het merendeel van de mensen heeft om 20.05 de dagelijkse activiteiten afgerond. Om deze tijd is men echter zo gespannen, dat het 39 minuten duurt voordat de koppels echt samen kunnen genieten. Om 20.44 is er eindelijk tijd voor elkaar.

Volgens onderzoekster Sarah Pace hebben koppels duidelijk behoefte aan meer tijd voor elkaar. Uit de rondvraag bleek dat vrouwen sneller moe zijn na een drukke dag. Een derde geeft toe direct na bed te gaan als alle dagtaken zijn afgerond.

Naast een rustig avondje op de bank zijn een warm bad (33 procent), de liefde bedrijven (22 procent) en surfen op internet (28 procent) andere populaire manieren om te ontspannen.

In het artikel ‘Tips voor minder stress’ staan nog meer manieren om na een drukke en stressvolle dag te ontspannen en je hoofd leeg te maken.

Bron: Nu.nl