Kwart van de vrouwen met overgewicht ontkent gewichtsprobleem

0
584

Een kwart van de vrouwen met overgewicht ontkent een gewichtsprobleem te hebben. Dat blijkt uit een nieuwe Amerikaanse studie. Volgens Amerikaanse wetenschappers ontkennen vooral jonge moeders met overgewicht dat ze te zwaar zijn.

Een kwart van de vrouwen met overgewicht ontkent een gewichtsprobleem te hebben. Dat blijkt uit een nieuwe Amerikaanse studie.

Volgens Amerikaanse wetenschappers ontkennen vooral jonge moeders met overgewicht dat ze te zwaar zijn. Vaak beweren zij dat ze nog bezig zijn de zwangerschapskilo’s kwijt te raken.

Britse deskundigen zeggen dat het onvermijdelijk is dat wanneer de bevolking zwaarder wordt, mensen met overgewicht als ‘normaal’ worden gezien.

Voor de studie werden aan meer dan 2.000 vrouwen tussen de 18 en 25 jaar vragen gesteld over hun gewicht en hoe zij hun eigen lichaam ervaren.

De helft van de vrouwen werden op basis van hun BMI (Body Mass Index) beschouwd als te zwaar.

Ongeveer 25 procent van de vrouwen met overgewicht dacht dat ze ondergewicht of een normaal gewicht hadden.

Ben je benieuwd naar jouw BMI? Bereken je BMI in de nieuwe BMI-meter van Healthylives. Met één druk op de knop zie je wat je BMI-waarde is en wat deze inhoudt. Wij geven jou tips op je BMI-waarde te verbeteren of op peil te houden.