KWF: kijk dit weekend uit met de zon

0
1098

Het lijkt erop dat we aankomende zondag voor het eerst, na een hele lange winter, kunnen gaan genieten van de zon. De temperatuur kan oplopen tot 21 graden. KWF Kankerbestrijding waarschuwt voor de zon tijdens het eerste warme lenteweekend, meldt het RTLnieuws.

Het lijkt erop dat we aankomende zondag voor het eerst, na een hele lange winter, kunnen gaan genieten van de zon. De temperatuur kan oplopen tot 21 graden.

KWF Kankerbestrijding waarschuwt voor de zon tijdens het eerste warme lenteweekend, meldt het RTLnieuws. Veel mensen hebben nog weinig zon gezien.

Marsja Meijer van het KWF laat weten: “Vooral mensen met een lichte huid en blond haar moeten uitkijken”.
Wie zich niet goed insmeert kan flink verbranden, waardoor het risico op huidkanker wordt vergroot.

Aantal mensen met huidkanker

Het aantal mensen met huidkanker is in Nederland in 10 jaar tijd meer dan verdubbeld. Jaarlijks krijgen zo’n 44.000 mensen huidkanker. Volgens Meijer komt dit omdat we meer van de zon zijn gaan houden. We gaan meer op zonvakantie en liggen veel in de zon.

Niet alleen slecht

Maar UV-straling is niet alleen maar slecht voor je. Meijer: “De zon is ook goed om weerstand op te bouwen, goed voor je botten én preventief tegen een aantal kankersoorten.”
Bovendien krijgen we energie en worden we vrolijker van de zon.

Lees hier tips om je kind te beschermen tegen de zon. In het artikel ‘Zonnen zonder zorgen’ lees je meer tips om je huid te beschermen tegen de zon.

Bron: artikel – RTLNieuws